Image 01 Image 02 Image 04 Image 05 Image 05 Image 06 Image 07 Image 08 Image 09 Image 10 Image 10 Image 10 Image 10 Google+
 • О НАМА

  Млекара Моравица д.о.о. се налази у Ариљу, у индустријској зони, улица Стевана Чоловића 51.
  Производи здраво пастеризовано млеко, јогурт, кисело млеко, слатку и киселу павлаку, сир као и паприку у павлаци. Сирово млеко откупљујемо од својих коопераната – произвођача из Златиборског округа што нам омогућава да наши производи буду врхунског квалитета.Користећи најсавременије светске методе и технологије за прераду млека, радом стручног тима запослених у чијем саставу се налазе чак четири технолога, дневно прерадјујемо 16.000 литара млека. Све то у постојећем савременом објекту чија је изградња започета 2002. год. и завршена 2005. године у коме се налазе производне хале, хала за паковање готових производа, магацин – комора за смештај готових производа, магацин сировина. Такође се налази и пословно-административни простор са савремено уређеним канцеларијама.Фирма има 39 стално запослених радника и ангажује 10 превозничких фирми, а дневно се прерађује око 16.000 литара млека чији квалитет је потврђен географским пореклом Златиборског округа и бројним признањима и златним медаљама са сајамских манифестација како у земљи тако и у иностранству.Врхунска светска технологија као и тим стручњака под вођством искусних технолога, омогућују да прерађујемо квалитетно млеко у млечне производе препознатљиве на тржишту по посебном укусу и амбалажи која чува квалитет. Уз стално усавршавање производних погона и технологије производње, праћење најсавременијих достигнућа у индустрији млека у свету као и захтеве и укус потрошача Млекара Моравица д.о.о. врши стално обогаћивање палете својих производа који на свим сајамским приредбама освајају бројна признања.Посебно морамо истаћи добијање светског признања за квалитет и технологију Златног трофеја – The Arch of Europe („Капија Европе“) из Франкфурта као и медаље Апсолутни шампион квалитета новосадског сајма за производ кисела павлака са 20% млечне масти у амбалажи од 0,2 л која је добила максималних 100 поена у веома тешкој конкуренцији из Србије и више земаља из окружења.Међу нашим купцима су поред бројних трговинских радњи, пекара и велики трговински ланци – Делхаизе Сербиа са својим објектима Маxи и Темпо, затим Мерцатор, ИДЕА, Интереx..

  Такође бисмо истакли да се међу корисницима наших производа налазе Здравствене установе, предшколске установе, основне и средње школе са домовима ученика, Војска Републике Србије, студентски домови, центри за социјални рад. На то смо и најпоноснији, што смо у прилици да нашим најмлађима обезбедимо квалитетне, здравствено исправне и безбедне производе. Као што и каже један од наших слогана – Здрава младост највећа је радост!

  Моравица

  ИСТОРИЈАТ

  Децембра 1992. године Млекара Моравица д.о.о. је почела са радом као Занатска радња за прераду млека „Моравица“, све на идеју Новака Вранешевића који је осмислио начин пословања млекаре и своје идеје пренео на свог сестрића Радована и сина Ненада који су наставили да раде на унапређењу и развоју породичне фирме. У почетку се прерађивало свега 200 литара млека дневно, са производњом смештеном у породичној кући у Ступчевићима.2002. године је завршена изградња новог пословног и производног простора у Ариљу, где се млекара и данас налази. Увођењем савремених технологија и константним улагањем у производњу, пажљиво ослушкујући жеље купаца, данас смо достигли прераду од око 16.000 литара млека дневно.
  2006. године уведен је систем безбедности хране ХАЦЦП чиме је учвршћена тежња ка обезбеђењу квалитетних и здравствено безбедних производа.
  У међувремену су изграђена три нова објекта поред постојећег, магацин површине 460 м2 за безбедно складиштење амбалаже, помоћних сировина. Такође је изграђен објекат за паковање готових производа са најсавременијим уређајима за паковање млека и млечних производа чиме ће се битно олакшати производни и технолошки процес. Објекат ће бити пуштен у рад у првој половини 2014. године.
  Поверење које смо стекли код потрошача од самог почетка изврсним квалитетом наших производа брижљиво чувамо, водећи рачуна да је задовољство купаца наша прва обавеза и циљ. Радећи тако постали смо добитник светског признања златни трофеј за квалитет и технологију – The Arch of Europe („Капија Европе“) као и признања Шампион квалитета новосадског сајма, Пехар за квалитет новосадског сајма и бројних других златних медаља за квалитет и других награда на сајамским приредбама у земљи и иностранству.

 • ПОГЛЕД У БУДУЋНОСТ

  Стварањем тима квалитетних стручњака мотивисаних за рад, развијањем партнерских односа са кооперантима и испоручиоцима, применом нових технолошких достигнућа у светској индустрији млека, бригом о стању животне средине и спречавањем њеног загађивања и константним преиспитивањем потреба и задовољства корисника, увек тежимо повећавању ефикасности пословног система са смањењем трошкова пословања.Оно што можемо да истакнемо као најбитније то је одржавање квалитета производа по коме смо годинама препознатљиви. Наши производи су природни и здрави, без штетних додатака којих је прехрамбена индустрија пуна.

  Тежићемо да локалне произвођаче сировог млека мотивишемо за повећање сточног фонда а самим тим и већу производњу кроз разне подстицаје, давање кредита за куповину расхладних уређаја, средстава за одржавање хигијене, изградњу објеката. Само на тај начин, враћајући људима поверење у исплативост сточарства можемо обезбедити сировину за будућност.

  Моравица

 • ТЕХНОЛОГИЈА

  “Млекара Моравица” д.о.о. запошљава 4 технолога од којих су два дипломирани инжењери прехрамбене технологије. Неки ће можда рећи да је то много. Међутим, ми смо мишљења да стручног, искусног и за рад спремног кадра никад није много. То су људи који су спремни да се стално стручно усавршавају, пратећи нова технолошка достигнућа у светској индустрији млека.

  Моравица

 • СЕРТИФИКАТИ

  HACCP

  Сертификат да је предузеће „Млекара Моравица“ д.о.о. увело и примењује систем управљања квалитетом и концепт за примену HACCP принципа. Издат од стране сертификационог тела TUV SUD Management Service GmbH Munchen Germany. Најважнији сертификат у прехрамбеној индустрији. Предузеће „Млекара Моравица“ доо HACCP систем је увела још 2006. год. када је ретко ко имао поменути сертификат.
  www.tuev-sued.de/management_systeme

  Моравица

  Сертификат бонитетне изврсности АА

  Сертификат бонитетне изврсности АА додељен „Млекари Моравица“ д.о.о. од стране компаније Бисноде Сербиа. АА Бонитетна оцена представља натпросечну бонитетну вредност предузећа. Иначе, компанија Бисноде д.о.о. је водећи провајдер дигиталних пословних информација у српској пословној сфери.
  www.bisnode.rs/proizvodi-i-resenja/bisnode-produkti/aaa-sertifikat/

  Моравица

  Excellent SME Serbia

  Моравица д.о.о. је успешно прошла евалуацију кредитне куће Coface. На основу тога нам је издат wеb сертификат Excellent SME Србија. Привредна комора Србије овим сертификатом потврђује, да је компанија, у чијем је власништву ова верификована страница (https://excellent-sme-serbia.safesigned.com/mlekara-moravica-doo), испунила услове за издавање овог сертификата. Основа за издавање овог сертификата је бонитетна оцена и редовни надгледање од стране бонитетне куће Coface. Више о значају овог сертификата можете наћи на следећој страници: http://www.coface.rs/Ponuda-kompanije-Coface/Preuzmite-prihvatljive-rizike/Excellent-SME

  Moravica

  Сертификат издат 17.12.2012.
  Тренутно ваљаност проверите на: excellent-sme-serbia.safesigned.com/mlekara-moravica-doo

 • НАГРАДЕ

  The Arch of Europe ( „Капија Европе“ ) – Светско признање златни трофеј за квалитет и технологију. Добијена 2009. године.
  Шампион квалитета Новосадског сајма за производ Кисела павлака са минимум 20% млечне масти [ чаша 0,2 л ] за 2007. годину.
  Златна медаља Новосадског сајма за производ Јогурт 0,9% млечне масти [ флаша 1 литар ] за 2007. годину.
  Златна медаља Новосадског сајма за производ Пастеризовано млеко 3,2% млечне масти [ полиетиленска фолија 1 литар ] за 2007. годину.

 • ПОСАО

  Позивамо све заинтересоване произвођаче млека из Златиборског и Моравичког краја, заинтересоване за испоруку млека предузећу „Млекара Моравица“ доо да дођу на разговор о могућој сарадњи. Биће нам задовољство да Вас примимо и поразговарамо о сарадњи на обострану корист.

  Моравица