Image 01 Image 02 Image 04 Image 05 Image 05 Image 06 Image 07 Image 08 Image 09 Image 10 Image 10 Image 10 Image 10
 • О НАМА

  Млекара Моравица д.о.о. се налази у Ариљу, у индустријској зони, улица Стевана Чоловића 51.

  Производи здраво пастеризовано млеко, јогурт, кисело млеко, слатку и киселу павлаку, сир, качкаваљ, крем сир, маслац и паприку у павлаци. Сирово млеко откупљујемо од својих коопераната – произвођача из Златиборског округа што нам омогућава да наши производи буду врхунског квалитета. Користећи најсавременије светске методе и технологије за прераду млека, радом стручног тима запослених у чијем саставу се налазе чак четири технолога, дневно прерађујемо 20.000 литара млека. Све то у постојећем савременом објекту чија је изградња започета 2002. год. и завршена 2005. године у коме се налазе производне хале, хала за паковање готових производа, магацин – комора за смештај готових производа, магацин сировина. Такође се налази и пословно-административни простор са савремено уређеним канцеларијама.

  Фирма има 40 стално запослених радника и ангажује 10 превозничких фирми, а дневно се прерађује око 20.000 литара млека чији квалитет је потврђен географским пореклом Златиборског округа и бројним признањима и златним медаљама са сајамских манифестација како у земљи тако и у иностранству. Врхунска светска технологија као и тим стручњака под вођством искусних технолога, омогућују да прерађујемо квалитетно млеко у млечне производе препознатљиве на тржишту по посебном укусу и амбалажи која чува квалитет.

  Уз стално усавршавање производних погона и технологије производње, праћење најсавременијих достигнућа у индустрији млека у свету као и захтеве и укус потрошача Млекара Моравица д.о.о. врши стално обогаћивање палете својих производа који на свим сајамским приредбама освајају бројна признања. Посебно морамо истаћи добијање светског признања за квалитет и технологију Златног трофеја – The Arch of Europe („Капија Европе“) из Франкфурта као и медаље Апсолутни шампион квалитета новосадског сајма за производ кисела павлака са 20% млечне масти у амбалажи од 0,2 л која је добила максималних 100 поена у веома тешкој конкуренцији из Србије и више земаља из окружења.

  Један од најбољих доказа квалитета наших производа је чињеница да су наши корисници и Здравствене установе, предшколске установе, основне и средње школе са домовима ученика, Војска Републике Србије, студентски домови, центри за социјални рад. На то смо и најпоноснији, што смо у прилици да нашим најмлађима обезбедимо квалитетне, здравствено исправне и безбедне производе. Као што и каже један од наших слогана – Здрава младост највећа је радост!

  Поред њих наши купци су и бројне трговинске радње, пекаре, хотели, угоститељски објекти и велики трговински ланци – Делхаизе Сербиа са својим објектима Маxи и Темпо, затим Мерцатор, Аман, Дис, Металац Пролетер.

  Моравица

  ИСТОРИЈАТ

  Децембра 1992. године Млекара Моравица д.о.о. је почела са радом као Занатска радња за прераду млека „Моравица“, све на идеју Новака Вранешевића који је осмислио начин пословања млекаре и своје идеје пренео на сина Ненада који је наставио да ради на унапређењу и развоју породичне фирме. У почетку се прерађивало свега 200 литара млека дневно, са производњом смештеном у породичној кући.

  2002. године је завршена изградња новог пословног и производног простора у Ариљу, где се млекара и данас налази. Увођењем савремених технологија и константним улагањем у производњу, пажљиво ослушкујући жеље купаца, данас смо достигли прераду од око 20.000 литара млека дневно.

  2006. године уведен је систем безбедности хране HACCP чиме је учвршћена тежња ка обезбеђењу квалитетних и здравствено безбедних производа.

  У међувремену су изграђена три нова објекта поред постојећег, магацин површине 460 м2 за безбедно складиштење амбалаже, помоћних сировина. Такође је изграђен објекат за паковање готових производа са најсавременијим уређајима за паковање млека и млечних производа чиме ће се битно олакшати производни и технолошки процес. Објекат је пуштен у рад 2014. године. Поверење које смо стекли код потрошача од самог почетка изврсним квалитетом наших производа брижљиво чувамо, водећи рачуна да је задовољство купаца наша прва обавеза и циљ. Радећи тако постали смо добитник светског признања златни трофеј за квалитет и технологију – The Arch of Europe („Капија Европе“) као и признања Шампион квалитета новосадског сајма, Пехар за квалитет новосадског сајма и бројних других златних медаља за квалитет и других награда на сајамским приредбама у земљи и иностранству.

  2017. и 2018. године „Млекара Моравица“ доо је изабрана међу 10 најбољих предузетника у Србији у избору чији је организатор дневни лист „Блиц“ а чији жири су чинили многи екеномски стручњаци, члнови Привредне коморе Србије и Министарства финансија.
  2018. године је уведен систем управљања безбедношћу хране усаглашен са захтевима ISO 22000:2007. Сертификат је издат од стране сертификоване куће TMS CEE доо. ISO 22000 у себи интегрише не само HACCP i ISO 9001 већ се бави предвиђањима и анализом великог броја спољних фактора и опасности који, не само што могу да угрозе безбедност хране, већ могу негативно да утичу и на производни процес, финансије предузећа и запослене.

  Кренули смо са производњом качкаваља и маслаца проширујући тако палету наших производа.
  2019. године је пуштен у рад савремени објекат за пречишћавање отпадних вода са најмодернијом технологијом. Тиме смо испунили један од циљева нашег пословања – заштита животне средине и здравља становиштва.
  Такође смо почели са испоруком наших производа на територији Београда и околине наилазећи на веома позитивне реакције потрошача.

 • ПОГЛЕД У БУДУЋНОСТ

  Како у прошлости тако и у будућности, две реченице најбоље осликавају нашу мисију и визију:

  Здрава, што природнија храна, без вештачких боја, арома и адитива.
  Одржавање квалитета и здравствене безбедности производа.

  То је био наш циљ од почетка од кога ни касније, ни у тешким временима, ни данас нисмо одустали. Наши производи су природни и здрави, без штетних додатака којих је прехрамбена индустрија пуна. Слоган који користимо „Заштићено природом“ заиста је оправдан јер су наши производи од најквалитетнијег млека са подручја Златиборског округа.

  Стварањем тима квалитетних стручњака мотивисаних за рад, развијањем партнерских односа са кооперантима и испоручиоцима, применом нових технолошких достигнућа у светској индустрији млека, бригом о стању животне средине и спречавањем њеног загађивања и константним преиспитивањем потреба и задовољства корисника, увек тежимо повећавању ефикасности пословног система са смањењем трошкова пословања.

  Тежићемо да локалне произвођаче сировог млека мотивишемо за повећање сточног фонда а самим тим и већу производњу кроз разне подстицаје, давање кредита за куповину расхладних уређаја, средстава за одржавање хигијене, изградњу објеката. Само на тај начин, враћајући људима поверење у исплативост сточарства можемо обезбедити сировину за будућност. Одувек се руководимо идејом да се поштен рад исплати, водећи рачуна о радницима, добављачима и произвођачима.

  Моравица

 • ТЕХНОЛОГИЈА

  “Млекара Моравица” д.о.о. запошљава 4 технолога од којих су два дипломирани инжењери прехрамбене технологије. Неки ће можда рећи да је то много. Међутим, ми смо мишљења да стручног, искусног и за рад спремног кадра никад није много. То су људи који су спремни да се стално стручно усавршавају, пратећи нова технолошка достигнућа у светској индустрији млека. Само тако се може доћи до континуираног квалитета и задовољства потрошача што нам је увек било на првом месту.

  Целокупан технолошки процес се одвија у строго контролисаним условима, према стандардима квалитета и безбедности хране. Бринући при томе о безбедности и здрављу на раду, задовољству радника, заштити живорне средине. Нарочита пажња се посвећује здравственој исправности намирница како у споственој лабараторији тако и редовним контролама у Специјалистичким институтима.

  Моравица

 • СЕРТИФИКАТИ

  ISO 22000

  Сертификат да је „Млекара Моравица“ д.о.о. увела и примењује систем управљања безбедношћу хране усаглашен са захтевима ISO 22000:2007. Сертификат је издат од стране сертификоване куће TMS CEE doo. Процес сертификације је био много сложенији у односу на сертификацију HACCP система, с тим да стицање сертификата ISO 22000 даје велики углед предузећу и признат је на интернационалном нивоу.
  ISO 22000 у себи интегрише не само HACCP i ISO 9001 већ се бави предвиђањима и анализом великог броја спољних фактора и опасности који, не само што могу да угрозе безбедност хране, већ могу негативно да утичу и на производни процес, финансије предузећа и запослене.

  Moravica

  Сертификат Златне бонитетне изврсности

  Сертификат златне бонитетне изврсности од стране „CompanyWall“ доо којим се потврђује да „Млекара Моравица“ доо већ три године у континуитету остварује одличан бонитет, чиме доказује финансијску стабилност и стиче поверење пословних партнера.

  Moravica

  Сертификат бонитетне изврсности АА+

  Сертификат којим се потврђује да је „Млекара Моравица“ доо у групи предузећа са најбољом бонитентном оценом АА+ у Србији, те да испуњава све критеријуме за 2018. годину и спада у сам врх бонитентне изврсности. Издат од предузећа „CompanyWall“ доо овај сертификат представља валидно уверење ове бонитенте куће које се додељује фирмама које задовољавају строге економске и финансијске критеријуме.

  Moravica

  Excellent SME Serbia

  Моравица д.о.о. је успешно прошла евалуацију кредитне куће Coface. На основу тога нам је издат веб сертификат Excellent SME Serbia. Привредна комора Србије овим сертификатом потврђује, да је компанија, испунила услове за издавање овог сертификата. Основа за издавање овог сертификата је бонитетна оцена и редовни надгледање од стране бонитетне куће Coface.

  Moravica

 • НАГРАДЕ

  The Arch of Europe ( „Капија Европе“ )
  Светско признање златни трофеј за квалитет и технологију. Добијена 2009. године.

  Шампион квалитета Новосадског сајма за 2007. годину.
  за производ Кисела павлака са минимум 20% млечне масти [ чаша 0,2 л ]

  Златна медаља Новосадског сајма за 2007. годину.
  за производ Јогурт 0,9% млечне масти [ флаша 1 литар ]

  Златна медаља Новосадског сајма за 2007. годину.
  за производ Пастеризовано млеко 3,2% млечне масти [ полиетиленска фолија 1 литар ]

  10 најбољих предузетника Србије за 2017. годину.
  по избору дневног листа „Blic“ а чији жири су чинили члнови Привредне коморе Србије и Министарства финансија.

 • ПОСАО

  Позивамо све заинтересоване произвођаче млека из Златиборског и Моравичког краја, заинтересоване за испоруку млека предузећу „Млекара Моравица“ доо да дођу на разговор о могућој сарадњи. Биће нам задовољство да Вас примимо и поразговарамо о сарадњи на обострану корист.

  Моравица

 • ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

  Довољно је рећи да смо међу првим млекарама започели и завршили изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода како бисмо заштитили нашу природу и наше реке. Схватили смо то као дуг према природи из које узимамо оно најбоље и на овај начин желели смо да јој узвратимо. Три године мукотрпног рада, ангажовања више консултантских кућа, уложеног времена, труда и средстава се коначно исплатило. Показавши тако да нам као друштвено одговорном предузећу није битан само профит и лична корист, већ пре свега здравље становништва и наше животне средине. Постројење је у функцији већ три године штитећи природу, реке, подземне воде.

  Пошто је осим воде битан и ваздух, 2023. године смо завршили уградњу соларних панела омогућивши коришћење чисте, обновљиве енергије у производњи. Тиме смо још једном потврдили посвећеност одрживости и заштити животне средине. Коришћење соларних панела нам је омогућило да производимо електричну енергију директно из сунчеве светлости, чиме смо смањили зависност од фосилних горива и емисију штетних гасова.

  Moravica
  Моравица

 • ДРУШТВЕНА ОДГОВОРНОСТ

  Много је тумачења шта то чини једно друштвено одговорно предузеће. Предузећа, како велика тако и мала, имају значајан утицај на многе аспекте живота и рада људи. Одговорност је велика. При томе, предузећа прехрамбене индустрије имају посебну друштвену одговорност, будући да је њихов задатак да потрошачима пруже здравствено безбедну храну, очувавши при томе здраву животну средину али и да воде рачуна о друштвеној заједници у којој послују.

  Сматрамо да је једно предузеће успешно ако испуни три ствари. Прво, задовољење захтева корисника кроз директну комуникацију са њима, ослушкујући њихове жеље и потребе, уважавајући сугестије. Друго, унапређење продуктивности пословања кроз примену савремених технолошких решења, стварањем тима квалитетних стручњака, охрабрујући запослене да постану део јединствене тј. заједничке мисије. Треће, али не и најмање битно, друштвена одговорност. Успешна предузећа се брину о својим радницима, њиховим породицама, заштити животне средине, о здрављу потрошача, развоју здравих конкурентских односа.

  У том смислу, ми сматрамо да смо успешно предузеће.

  Бринемо о чистоћи наших река, међу првим млекарама смо почели и завршили изградњу објекта за пречишћавање отпадних вода који је у функцији већ три године. Бринемо о спорту, били смо спонзор многих спортских акција, турнира, такмичења. Бринемо о нашим запосленима, сви имају заштитну опрему, средства за безбедност и здравље на раду, редовно се врше испитивања опреме и услова радне околине. О нашим најмлађим, били смо спонзор многих школских, предшколских манифестација.

  Уградњом соларних панела показали смо да је поред воде битан и ваздух омогућивши коришћење чисте, обновљиве енергије у производњи.

  Пролазећи кроз Ариље и околна села често на игралиштима можете видети кошеве на којима стоји натпис Млекара Моравица. На тим кошевима углавном лопту убацују ђаци, омладина па и најмлађи који тек почињу са првим спортским корацима. Сваке године организујемо доделу пакетића за децу наших запослених и наших сарадника. Срца су нам пуна када видимо осмех на лицу најмлађих.

  Здрава младост највећа је радост!

  Moravica

 • ТРЖИШТЕ И ПАРТНЕРИ

  Moravica

  ОБЛАСТИ ОТКУПА МЛЕКА

  Moravica Partneri

  ЗАСТУПЉЕНОСТ ПРОИЗВОДА У ГРАДОВИМА СРБИЈЕ

  Moravica Partneri

  ГРАДОВИ где можете пронаћи наше производе

  • Београд
  • Нови Сад
  • Ниш
  • Крагујевац
  • Приштина
  • Суботица
  • Зрењанин
  • Панчево
  • Чачак
  • Крушевац
  • Краљево
  • Нови Пазар
  • Смедерево
  • Лесковац
  • Ужице
  • Врање
  • Ваљево
  • Шабац
  • Сомбор
  • Пожаревац
  • Пирот
  • Зајечар
  • Кикинда
  • Сремска Митровица
  • Јагодина
  • Вршац
  • Бор
  • Прокупље
  • Лозница
  Moravica Partneri